Podeli vest

Predsednik je poručio Bošnjacima da u ovim teškim i nemirnim vremenima treba da budemo jedinstveni, jedni uz druge i zajedno da rešavamo probleme i borimo za prosperitet i zajendički guramo stvari napred.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na otvaranju rekonstruisanog puta od Novog Pazara do Tutina u dužini od 20,5 km, da želi da Bošnjaci imaju što više predstavnika u vladi i svim drugim državnim institucijama, u tom kraju i na svim drugim nivou, i više nego što Bošnjacima to proporcionalno pripada.

“Da vi vidite da mi Bošanjke doživaljvamo kao sestre i braću, a ne kao neko strano telo protiv kojeg moramo da se borimo”, istakao je Vučić.

Veća otvorenost i inkluzivnost moraju biti naša politika

“Važno je da mi Srbi kao većinski narod moramo da pokažemo veću otvorenost i inkluzivnost za sve druge narode, i zato u svim institucijama, na svim nivoima želim da vidim veći broj Bošnjaka, to će biti i mora biti naša politika”, poručio je predsednik Srbije.

Vučić je, na pitanje za problem u vezi vatrogasaca u Novom Pazaru i kritika Bošnjačke stranke i nevladinih organizacija u vezi konkursa koje je raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, da je tek jutros počeo da se bavi tim pitanjem.

Izgradićemo auto-put zbog investitora

Predsednik Srbije izjavio je da će pokušati da u Novi Pazar dovede velikog investitora tako što će mu garantovati da će izgraditi auto-put do tog grada.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon ceremonije otvaranja rekonstruisanog puta Novi Pazar – Tutin, Vučić je rekao da je Novi Pazar jedna od četiri lokacije koje već dve godine nudi stranim investitorima, ali da to nije lak posao.

Nijedno dete ne sme da trpi, rešavamo problem u Pećincima

Nijedno dete u bilo kom delu Srbije ne sme ništa da trpi zbog nacionalne, političke ili bilo koje pripadnosti svojih roditelja, rekao je predsednik komentarišuci pitanje novinara N1 da u Pećincima neka deca navodno ne mogu da pohađaju vrtić zbog političke pripadnosti njihovih roditelja.

Vučic je, nakon ceremoniji otvaranja rekonstruisanog puta Novi Pazar – Tutin okupljenim novinarima rekao, da jedni kažu da to nije bio slučaj, drugi kazu da je bio, ali da bez obzira problem mora da se reši.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: