Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je imao izuzetno važne razgovore sa francuskim privrednicima, nakon sastanka sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International i predstavnicima drugih francuskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vućič
Foto: Shutterstock

“Ekonomski odnosi Srbije i Francuske su dobri, ali moramo i možemo još bolje i više. Kod nas trenutno posluje 339 francuskih preduzeća koje zapošljavaju 11 125 ljudi. Tu očekujem dalji rast, kao i kada je u pitanju naša trgovinska ramena”, napisao je Vučić na Instagramu.

On je dodao da je Srbija privukla čak 80 procenata svih francuskih ulaganja u regionu i izrazio nadu da će se ti brojevi povećavati “u našu korist daljim investicijama, dok će Srbija, sa svoje strane, nastaviti da poboljšava svoje poslovno okruženje”.

“Verujem da ćemo još mnogo toga u budućnosti uspeti da uradimo zajedno sa francuskim kompanijama, posebno imajući u vidu radove na EXPO27, beogradskom metrou, veštačkoj inteligenciji i nuklearnoj energiji, a na dobrobit svih naših građana”, naglasio je Vučić


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: