Podeli vest

Kada će početi konsultacije u vezi nove Vlade zavisiće od mišljenja pravnika. Predsednik Srbije kaže da je od velike važnosti da razgovori krenu što pre

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ALEKSANDAR VUČIĆ
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se za početak konsultacija u vezi nove Vlade čeka odluka pravnika da se vidi da li je moguće to učiniti pre isteka njegovog prvog mandata ili se mora sačeta da mu počne drugi predsednički mandat.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, a nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije Stelantis, naveo da će ukoliko bude moguće da započne razgovore sa političkim partijama u toku prvog mandata, konsultacije biti najverovatnije u drugoj polovini maja, a ako ne, onda odmah posle polaganja zakletve u Narodnoj skupštini i ppočetka drugog predsedničkog mandata.

“Čekam konačno viđenje naših pravnika, kada se sve procedure završe da vidimo da li moram da čekam istek prvog mandata 31. maja jer mi tek tada počinje drugi predsednički mandat. U zavisnosti od toga, ako je moguće u okviru prvog onda bi to bilo u drugoj polovini maja, a ako ne, odmah čim položim zakletvu u Narodnoj skupštini”, kazao je predsednik.

Ističe da je od velike važnosti da se što pre započne sa razgovorima i da se postigne dogovor o, kako kaže, najboljoj mogućoj vladi koja bi se uhvatila u koštac sa problemima.

Navodi i da sada svakodnevno ima sastanke sa premijerkom Anom Brnabić o ključnim pitanjima i dodaje da danas nisu samo pitanja robnih rezervi, već svih poljoprivrednih proizvoda.

U tom smislu, podseća da su već bili pregovori sa mlekarima i najavljuje da će premijerka te pregovore nastaviti danas.

“Puno je problema jer kada cena nafte skače u svetu, a mi ne možemo na to da utičemo, kada skače cena gasa, ne možete da utičete na to, to utiče i na sve ostale proizvode i to su naši problemi sa kojima se suočavamo”, kazao je predsednik.

Najavio je i da će se sutra ili prekosutra obratiti javnosti o svim problemima sa kojima se trenutno suočava naša zemlja.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: