Podeli vest

Nećemo da klečimo i molimo, hoćemo da čuvamo sećanje na stradale i nikada nećemo zaboraviti što ste našoj maloj zemlji i našem velikom narodu uradili, poručio je večeras u Kraljevu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Vučić je na svečanom obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji rekao da je pre tačno 23 godine krenuo brutalan, jeziv, zločinački, užasan, neljudski napad na jednu malu zemlju.

“Na malu zemlju koja teško da je nekome nešto skrivila, ta mala zemlja nikoga nije napala, ničiju teritoriju bilo koje druge zemlje nije ugrozila. Ta mala zemlja i veliki narod hteli su samo da budu svoj na svome, da čuvaju svoja ognjišta, i ništa više. Ali neki drugi, njih ni manje ni više 19 velikih, najvećih, najmoćniji, jakih, najjačih, silnih, najsilnijih, su svu svoju hrabrost, bahatostl, osionost, aroganciju želeli da pokažu na jednom malom nepokorenom narodu kao što je bio srpski“, naglasio je on.

Rekao je da im nije bilo dovoljno to što su ovom narodu činili godinama pre toga, već su svom svojom mašinerijom, političkom, medijskom, ekonomskom, a zatim i vojnom nasrnuli da ubiju dušu tog naroda.

„Naš narod nije ni znao šta ga je snašlo. Naši su ljudi ne verujući da je moguće da na kraju 20 veka neko bude tako brutalno napadnut od velikih junaka. Zamislite kakvo je to junaštvo 19 na jednog. Kada kažu da su branili mir, svet, što ne dobiste zeleno svetlo od UN, Saveta bezednosti, što ne legalizovaste svoju siledžijsku odluku“, yapitao je Vučić.

Kako je rekao te siledžije njih 19 nisu samo tukle jednog već i kada je taj jedan pao, i kada su mu deca uplakana pala na zemlju, nastavili su da ga šutiraju.

„Hoćete da posle toga svake godine klečimo pred vama i da vam se izvinimo što ste nas tukli i što ste nam tukli našu decu, da bi razumeli opravdanost vašeg iživljavanja nad jednom malom zemljom i jednim ponositim narodom. Nećemo da klečimo i molimo, hoćemo da čuvamo sećanje na stradale nikada nećemo zaboraviti što ste našoj maloj zemlji i našem velikom narodu uradili“, poručio je Vučić .


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: