Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će odgovarati svima na sednici parlamenta o pregovaračkom procesu sa Prištinom, ali je ocenio da mnogi na tu sednicu ne dolaze zbog odgovora, već zbog samopromocije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

“Nije problem kada mnogo njih napada na jednoga, ali je problem kada mnogo njih traži pomoć drugih da se bore protiv tog jednoga. I te mnogo, i te pride, pobedićemo zajedno i pobedićemo kao Srbija!”, poručio je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

On je uz to objavio video-snimak, u kojem je naglasio da je, kada je vlast upozanata sa franacusko-nemačkom inicijativom, “na odgovoran i ozbiljan način” ponudio parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije kako bi im ukazao na sve činjenice i kako bi pokušali da zajednički pristupe rešavanju problema.

“Oni su rekli, ili bar najveći deo njih, nismo zainteresovani, mi hoćemo Skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobedu, nismo toliko zainteresovani za KiM”, naveo je Vučić.

On je dodao da je njegova obaveza da poštuje skupštinu i naglasio da će doći na sednicu i sam odgovarati “svima vama znajući da ne dolazite zbog odgovora već zbog samopromocije”.

“Onda ni to nije bilo dovoljno pa ste pozvali stranačke simpatizere da pomognu. Nije problem, boriću se i pobedićemo svi kao Srbija jer Srbiju ne možete da savladate”, poručio je Vučić.

Srpska napredna stranka demantovala je ranije danas navode pojedinih medija i predstavnika opozicije da SNS namerava da organizuje miting, odnosno skup podrške predsedniku Aleksandru Vučiću ispred Skupštine Srbije, a povodom sednice o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je posebnu sednicu parlamenta na čijem je dnevnom redu Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama u Prištini od 1. septembra 2022. do 15. januara 2022. godine, a koji je podnela Vlada Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…