Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom imao otvoren razgovor o unapređenju bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i o situaciji na KiM i nastavku dijaloga sa Prištinom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Vučić je na Instagram nalogu buducnostrbijeav naveo da su u razgovoru potvrdili posvećenost održanju mira i stabilnosti u regionu i jačanju prijateljstva i saradnje između Srbije i SAD.


“Otvoren razgovor sa ambasadorom Kristoferom Hilom o daljem unapređenju srpsko-američkih političkih i ekonomskih odnosa. Razgovarali smo i o međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima”, napisao je Vučić posle sastanka.
“Potvrdili našu posvećenost održanju mira i stabilnosti u regionu i jačanju prijateljstva i saradnje između Srbije i SAD”, naveo je Vučić.

Vučić: Veliko razočaranje što su SAD prihvatile zahtev PR o kupovini raketa

Vučić je izjavio danas da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu, kao i da će raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa, uprkos činjenici da su SAD odlučile da prihvate zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa “Javalin”.


Vučić je primio ambasadora SAD Kristofera Hila koji ga je obavestio o toj američkoj odluci za koju je predsednik rekao da je “veliko razočaranje” za Srbiju.


Kako je ambasador Hil naveo, Stejt Department će taj zahtev Prištine da uputi američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura.


Predsednik Vučić je rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali da će naša zemlja, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa, navodi se u saopštenju.
“Za nas je od najveće važnosti da mir u regionu ne bude narušen i Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu”, rekao je predsednik Vučić.


U saopštenju se dodaje i da su Vučić i Hil razgovarali o daljem unapređenju srpsko-američkih političkih i ekonomskih odnosa, međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.


Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa SAD na svim nivoima i da očekuje porast američkih investicija u našoj zemlji, s obzirom na dobra iskustva postojećih ulagača, saopštila je Služba za saradnju Predsednika s medijima.


Predsednik je istakao da je za našu zemlju neophodno da se nastavi rad na jačanju, ne samo putne infrastrukture, već i energetske, i najavio da se uskoro očekuje potpisivanje značajnih ugovora između Srbije i SAD za razvoj infrastrukture.
Dobri odnosi Srbije i SAD uticali su i na stvaranje pogodnog terena za širenje ekonomske saradnje dve zemlje, zaključili su sagovornici.


Dvojica sagovornika su razgovarali o bilateralnoj saradnji, kao i o situaciji u regionu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: