Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Parizu sa šefom diplomatije Evropske unije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Parizu sa šefom diplomatije Evropske unije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, evropskom putu Srbije, ali i usklađivanju spoljne politike Srbije sa EU.

“Istakao sam da je od najvećeg značaja da evropske institucije i zemlje članice EU ostanu pri čvrstom stavu da Priština konačno treba da krene da ispunjava preuzete obaveze, što se, pre svega, odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, čime bi i u praksi pokazali navodnu privrženost nastavku dijaloga i rešavanju svih otvorenih pitanja”, naveo je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Čeka nas veoma komplikovana situacija na KiM

Predsednik je rekao danas, u Parizu, nakon razgovora sa visokim predstavnikom za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozepom Boreljom i izaslanikom Unije za dijalog Miroslavom Lajčakom, da sledi veoma komplikovana situacija na KiM.

„Čeka nas veoma komplikovana situacija na KiM, posebno 21.novembra kada Albanci misle da naplaćuju kazne suprotno Briselskom sporazumu“, poručio je on.

Junaštvo srpskog naroda za poštovaje

Aleksandar Vučić čestitao je iz Pariza građanima Srbije praznik – Dan primirja u Prvom svetskom ratu i poručio da junaštvo srpskog naroda jeste za poštovanje.

“Čestitam praznik narodu, to je važan praznik, junaštvo srpskog naroda jeste za poštovanje, koje moramo da pokažemo i mnogo više i snažnije na ovakve dane kao što je ovaj”, rekao je Vučić novinarima u Parizu.

Nemačka pruža podršku Prištini za sve poteze

Nemačka je ta koja u Evropskoj uniji pruža Prištini podršku za svaki njen potez, i ne zanima je što izazivaju skandale povlačeći poteze koji su suprotni Briselskim sporazumom, ukazao je danas iz Pariza predsednik Srbije.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da je centar dijaloga međusobno priznanje, te na pitanje kako reaguju sagovornici iz EU, Vučić je novinarima rekao da u ponedeljak sledi sastanak ministara spoljnih poslova Unije, te da će se videti šta će posle toga da “izjađe”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: