Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da je spreman, ako opozicija traži da se njegov legitimitet proveri na referendumu, da se ide na referendum.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Vučić je poručio da je spreman, ako opozicija traži da se njegov legitimitet proveri na referendumu, da se ide na referendum.

Na pitanje novinara kako komentariše to što deo opozicije traži da im se ponovo obratiti na sednici Skupštine Srbije, Vučić je rekao: “Deo njih traži da se proveri moj legitimitet, neka se dogovore, ja sam spreman za sve. Hoće na referendum, imam li podršku ili ne – idemo na referendum. Hoće u Skupštinu? Nije problem. Samo nemoj opet da nasilje proizvode, a za sve ostalo uvek sam spreman, samo da pronađemo termin kada je to moguće”.

Jasno je da Srbja mora da plati cenu za nezavisnu politiku

Predsednik Srbije izjavio je da nije video pripremljeni izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, ali da je jasno da naša zemlja mora da plati cenu za nezavisnost i suverenu politku koju vodi. Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako će reagovati na dosta negativan izveštaj EP o Srbiji, koji još nije usvojen i zvaničan, ali jeste usaglašen i puno sa kritičkih poruka. “Srbija mora da plati cenu za nezavisnost i suverenu politku koju vodi i nije problem da je plaćamo. Ja sam spreman da primim tu vrstu udaraca na svoja leđa i nikakav problem sa tim nemam. Nisam se zbog toga mnogo ni nasekriao”, rekao je Vučić.

“Srpska ekonomija iako mnogo zaostaje za najrazvijenijim evropskim zemaljama, tu razliku smanjuje u odnosu na njihove ekonomije, jer naša ekonomija ima veći rast nego njihove ekonomije i ima manju stopu javnog duga od prosečne u evrozoni i EU. Naša fiskalna i monetarna sfera odlično funkciniše i zaodvojan sam po tom pitanju”, naveo je Vučić.

Dodaje da ga više zanima kako ljudi u Srbij vide naš napredak. “Sa pažnjom ćemo da pročitamo sve to. Vi se borite da osudite državne kopanije za račun jednog tajkuna i njegove privatne kompanije, a ja ću uvek da budem na strani države i njenog novca i kapitala, to je prirodno i ozbiljno ponašanje”, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane koji mogu da dođu sutra u Batajnicu na prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Granit 2023”.

“Još jednom da pozovem sve ljude da dođu na veliki prikaz Vojske Srbje”, rekao je Vučić nakon polaganja kamenta temeljca u Beogradu za novi sportsko-rekreativni centar “Radnički”.

U nedelju idem na granični prelaz Gradina, dodao je Vučić.

Ujedinili su srpski narod na severu KiM, odluka Jablanovića pametna

Aleksandar Vučić izjavio je da su oni koji organizuju izbore u četiri opštine na severu KiM ujedinili Srbe koji tamo žive i koji drugačije misle. On je na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnju odluku lidera stranke Partija kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića da ne učestvuje na tim izborima rekao da je to pametna i mudra odluka i dodao da od Srba koji stvarno žive na severu KiM neće izaći više od stotinu.

“Ujedinili su srpski narod, ujedinili su ljude koji drugačije misle. Niko neće da ide u policijski kontejner i da glasa za okupacionog gaulajtera Aljbina Kurtija, jer će on i zvanično biti okupacioni gaulajter u sve četiri opštine ili neko iz Tačijeve partije i dobro je da to svi čuju”. On je rekao da će Srbi da opstanu uprkos namerama i naporima da ih proteraju i da će i dalje voleti svoju jedinu državu koju imaju – Srbiju.

Na pitanje da prokomentariše izjavu američkog ambasadora Kristofera Hila da na severu KiM nema uslova za održavanje izbora, Vučić je rekao da je Hil ozbiljan čovek, intelektualac i da razume situaciju. “Nismo uvek saglasni sa stavovima, oni sa našim, mi sa njihovim, ali iako zastupa američku politiku on je čovek širih razumevanja i shvatanja od mnogih, i moze da razume kako stvari stoje”, rekao je Vučić. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: