Podeli vest

Vučić je posebno naglasio da i Srbija nepokoleblјivo i dosledno podržava politiku „jedne Kine“ u svim međunarodnim forumima, saopštila je pres služba predsednika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ PREDSEDNISTVO WHATSAPP/ARHIVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom ministra međunarodnog odelјenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Ćijenom Hongšanom o brojnim aspektima strateškog partnerstva i ponovio zahvalnost kineskom predsedniku, NR Kini i KP Kine na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, njene nezavisnosti i samostalnosti.

Vučić je posebno naglasio da i Srbija nepokoleblјivo i dosledno podržava politiku „jedne Kine“ u svim međunarodnim forumima, saopštila je pres služba predsednika.

Vucić je ocenio da odnosi Beograda i Pekinga ulaze u novu fazu razvoja, posebno kroz planove za svestranu ekonomsku saradnju, unapređenje trgovinske razmene i priliv novih kineskih investicija.
Izrazio je podršku Srbije Inicijativi za globalni razvoj, kao formatu koji se zalaže za kreiranje povolјnog ambijenta u cilјu ubrzanja globalnog razvoja uz podsticanje ravnopravnog i izbalansiranog razvojnog partnerstva.

Predsednik je istakao da inicijative predsednika Si Đinpinga imaju posebnu težinu, budući da su okrenute opštoj dobrobiti čovečanstva uz fokus na povezivanje i saradnju, bez obzira na veličinu i realnu snagu država u međunarodnoj areni.

On je čestitao rezultate 20. Kongresa KP Kine i ponovni izbor Si Đinpinga i izrazio nadu u skoru posetu predsednika Sija navodeći da bi time ne samo ukazao posebnu čast, već i pružio priliku da ga u Srbiji srdačno ugostimo i iskažemo zahvalnost i za njegovo lično angažovanje na izgradnji čeličnog prijatelјstva dve zemlјe.

Zamenik ministra Ći Hongšan je istakao da dobri odnosi dvojice predsednika i njihovi brojni susreti ulivaju jaku pokretačku snagu za dalјi razvoj saradnje Srbije i Kine i dodao da je njegova zemlјa spremna za dalјe jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Srbijom.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: