Podeli vest

Američki reditelj, glumac i komičar Vudi Alen, sledećeg meseca u Atinu će promovisati svoj novi, 50. film „Coup de Chance“.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

film
Foto: Shutterstock

Projekcija, koju će predstaviti sam reditelj, biće održana 8. septembra u “Cine Aegli”, bioskopu na otvorenom u Zapejonu, u okviru 29. Atinskog međunarodnog filmskog festivala – Večeri premijera, prenosi Prototema.

Atinski filmski festival, 29. po redu, biće održan od 27. septembra do 9. oktobra.

„Ovo je moj 50 film. Bila je velika privilegija snimiti ga u Parizu i velika je čast predstaviti ga u Veneciji“, rekao je američki reditelj.

Iako je filmografija Vudija Alena (87) neosporno povezana sa Njujorkom, Pariz je uvek imao posebno mesto u srcu reditelja, a najnoviji film je u potpunosti snimljen na francuskom jeziku.

„Ja zapravo ne govorim francuski i još manje razumem, ali kada sam završio scenario, mislio sam da bi bilo sjajno iskustvo da to uradim na francuskom“, kazao je Alen.

„Uvek sam bio zaljubljen u evropsku i francusku kinematografiju, a kada sam svojim producentima predložio snimanje na francuskom, bili su oduševljeni“, dodaje on.

Film “Coup de Chance” govori o važnoj ulozi slučajnosti i sreće u našim životima.

Fani (Lu de Laž) i Žan (Melvil Pupo) izgledaju kao idealan bračni par, oboje su profesionalci, žive u prelepom stanu u ekskluzivnom kvartu Pariza i čini se da su zaljubljeni jednako kao kada su se prvi put sreli.

Ali kada Fani slučajno naleti na Alana (Nils Šnajder), bivšeg druga iz srednje škole, ona gubi tlo pod nogama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: