Podeli vest

Vulin je od EU zatražio da se izjasni da li će odustajanje Srbije od potrage za pravdom biti uslov za članstvo u Uniji

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ARHIVA

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zapitao je danas da li su u EU zločini prema Srbima dozvoljeni i poručio da bi EU morala da se izjasni da li će odustajanje Srbije od potrage za pravdom biti uslov za članstvo u Uniji kao što govore funkcioneri Hrvatske.

“Pošto smo ćutali o Jasenovcu dočekali smo da se zločin ponovi u Oluji. Pošto se hrvatski narod nikada nije izvinio za ustaške koljače, dočekali smo da Srbe kažnjavaju, jer tražimo pravdu za pobijenu decu na Petrovačkoj cesti”, naveo je Vulin u saopštenju.

Kako kaže, da znamo da li su u Evropskoj uniji zločini prema Srbima dozvoljeni i da li su to te evropske vrednosti o kojima nam govore zbog kojih treba da priznamo Kosovo, ukinemo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji.

“Ako put Srbije u Evropsku uniju određuje Hrvatska, onda da se na vreme vratimo sa tog puta”, dodao je Vulin komentarišući navode hrvatskih funkcionera da će Hrvatska uticati na pregovore Srbije sa EU zbog toga što je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv četvorice hrvatskih oficira koji se terete da su u avgustu 1995. godine raketirali kolonu srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti u kojoj su stradala i deca, saopštio je MUP.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: