Podeli vest

Vulin je naveo da će srpska policija nastaviti da pojačano kontroliše ovaj putni pravac kako bi i dalje svi oni koji se kreću Koridorom 10 bili sigurni i bezbedni, saopštio je MUP.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da je, zahvaljujući velikom angažovanju i predanom radu pripadnika policije, Koridor 10 najbezbednija saobraćajnica u Evropi.

On je naveo da će srpska policija nastaviti da pojačano kontroliše ovaj putni pravac kako bi i dalje svi oni koji se kreću Koridorom 10 bili sigurni i bezbedni, saopštio je MUP.

Vulin, koji je obišao dežurnu patrolu policije na odmorištu Pećinci, upoznao se najpre sa rezultatima rada Ministarstva unutrašnjih poslova sprovedenih za dva meseca po Planu bezbednosne zaštite lica i imovine na putnim pravcima Koridora 10 u toku ove turističke sezone.

„Koridor 10 je i dalje najbezbedniji evropski put. Važno mi je da svaki putnik koji prolazi našim koridorom bilo da dolazi iz Srbije ili iz inostranstva bude siguran i bezbedan. Zato sam ponosan na rad policije i na UKP, i na saobraćajnu policiju i na graničnu policiju i na Žandarmeriju jer su svojim radom povećali stepen imovinske, kao i lične sigurnosti građana Srbije i stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju”, rekaoje Vulin.

On je naveo da je u periodu od 15. juna do danas na putnim pravcima Koridora 10 izvršeno je sedam krađa, a od toga je gotovo 90 odsto rasvetljeno.

“O bezbednosti srpskih puteva najbolje govori činjenica da je promet putnika u odnosu na 2021. godinu uvećan za čak sedam odsto”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar policije upoznao se i sa rezultatima međunarodne akcije usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, koja je od 8. do 14. avgusta sprovedena u 30 evropskih zemalja koje sarađuju u okviru organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

„Tokom ove akcije otkriveno je ukupno 30.995 saobraćajnih prekršaja. Od ukupnog broja prekršaja 22.199 vozača je prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja, 645 vozača je upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, 34 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, 690 vozača je sankcionisano zbog nepropisne upotrebe telefona i 2.395 lica zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a uz to otkrivena su 5.032 ostala saobraćajna prekršaja”, rekao je on

Vulin je dodao da su najbolje rezultate tokom sprovođenja akcije ostvarile PU za grad Beograd, kao i policijske uprave u Novom Sadu, Subotici, Užicu i Sremskoj Mitrovici.

Ministar je poručio da se zalaže za oštriju kaznenu politiku kada je reč o sankcionisanju onih vozača koji voze pod dejstvom alkohola ili narkotika.

„I dalje se zalažem za oštriju kaznenu politiku i lično smatram da svakom ko sedne pijan ili drogiran za volan i izazove nesreću treba suditi kao za pokušaj ubistva”, poručio je Vulin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: