Podeli vest

Vulin je pre svog obraćanja zamolio goste, posetioce i takmičare da velikim aplauzom pozdrave momke i devojke sa Vojne akademije koji su nosili srpsku zastavu na početku programa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Počasnog odbora svetskog prvenstva u rvanju Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Beogradu svečanoj ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u rvanju.

Vulin je pre svog obraćanja zamolio goste, posetioce i takmičare da velikim aplauzom pozdrave momke i devojke sa Vojne akademije koji su nosili srpsku zastavu na početku programa, i dodao da oni zaslužuju svako poštovanje zato što će čuvati i štititi Srbiju i srpski narod, saopšteno je iz MUP-a.

„Srbija je zemlja pobednika, Srbija je zemlja boraca, a rvači jesu pobednici, jesu borci, jer onaj ko može da posveti svoj život borbi sa drugim, ali i borbi sa sobom jeste pobednik i jeste borac, a takvi su Srbi”, istakao je Vulin.

„Vi koji ste došli, koji prvi put dolazite u ovaj lepi grad i ovu prelepu zemlju, znam da ste možda imali puno predrasuda, znam da su vam govorili o zemlji koja je poznata više po ratovima nego pobedama i uspesima, ali isto tako znam da ćete videti da su vas češće lagali, nego što su govorili istinu o Srbima i Srbiji, a kad se vratite u svoje domove, znam da ćete vi govoriti istinu o Srbima i Srbiji i da ćete biti naši ambasadori, jer ko jednom dođe u ovaj grad i ovu zemlju, ne može da joj se ne vrati i ne može da je ne zavoli”, poručio je Vulin.

„Daćemo vam priliku da se borite, ali više od svega, daćemo vam priliku da upoznate ono najbolje i najvrednije u Srbiji – Srbe. Da upoznate ljude ovog grada, da upoznate ljude ove zemlje. Neka borbe budu poštene, neka budu čvrste, neka budu teške, neka budu vredne pamćenja i vredne ponavljanja, neka pobede najbolji, a posebno ako su ti najbolji pod zastavom Srbije”, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Članovi Sportske jedinice MUP Srbije Strahinja Despić i Sebastijan Nađ, reprezentativci Srbije, takođe, nastupaju na Svetskom prvenstvu u rvanju i boriće se za najviša odličja na ovom takmičenju.

Despić i Nađ su osvojili zlatne medalje na Svetskim igrama policajaca i vatrogasaca u julu mesecu u Holandiji.

Svečanom otvaranju Svetskog prvenstva u rvanju prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: