Podeli vest

Ministar se uverio u spremnost i motivisanost naših boksera i poželeo im najviše plasmane na predstojećem takmičenjima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, u pratnji predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, obišao je boksersku reprezentaciju Srbije, koja se na Jahorini sprema za predstojeću sezonu međunarodnih turnira.

Kako je poručio ministar Vulin, reprezentativci Srbije u boksu su isključivo napornim radom i disciplinom, koji su zajedno rezultirali uspehom, vratili ovaj sport na velika vrata u našu zemlju, saopštio je MUP.

Ministar se uverio u spremnost i motivisanost naših boksera i poželeo im najviše plasmane na predstojećem takmičenjima.

„Boks je sport koji je godinama unazad bio nepravedno zapostavljen u Srbiji. Vrednim radom i trudom, ali i zahvaljujući dobrom rukovodstvu, bokserska reprezentacija Srbije učinila je da se ovaj borilački sport vrati na velika vrata i podstakne srpsku omladinu da zavoli boks i počne da trenira. A to je najvažniji cilj pored osvajanja visokih rezultata i medalja“, rekao je Vulin.

On je istakao da su država Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeni intenzivnom razvoju sporta u policiji, što je, između ostalog, rezultiralo da pripadnici Sportske jedinice MUP-a na prestižnom međunarodnom takmičenju u Roterdamu, svetskim policijskim igrama, donesu Srbiji čak 10 zlatnih medalja i da ostvare najbolje rezultate.

„U Sportskoj jedinici MUP-a ima i izvanrednih boksera i nadam se da će ih biti još više. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da ulaže i u razvoj boksa u policiji i u druge sportske discipline i meni je kao ministru unutrašnjih poslova važno da moji policajci budu zdravi, da treniraju, da budu visoko motivisani.

Zahvaljujući napretku države i podršci od strane predsednika Vučića, sada je moguće da Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedi da sport bude dostupan svim pripadnicima policije”, kazao je ministar.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin zahvalio je predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i ministru Vulinu na podršci i pomoći koju daju za razvoj boksa u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: