Podeli vest

Nijedna krijumčarska banda neće proći, a da ne bude otkrivena i razbijena, da njihovi pripadnici ne budu kažnjeni u skladu sa zakonom, rekao je Vulin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je jutros u Subotici prisustvovao akciji usmerenoj na suzbijanje krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti, a koju sprovodi operativna udarna grupa koja je formirana 4. jula po njegovom naređenju.

Operativna grupa koju čine predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda tokom trajanja akcije rasvetlili su krivična dela počinjena od strane iregularnih migranata, koja su izazvala posebno uznemirenje javnosti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Vulin je istakao da je Srbija organizovana i humana zemlja i da se u Srbiji poštuje zakon.

“Nijedna krijumčarska banda neće proći, a da ne bude otkrivena i razbijena, da njihovi pripadnici ne budu kažnjeni u skladu sa zakonom. U Srbiji niko ne može da nosi oružje, u Srbiji niko ne može da trguje ljudima, Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije”, rekao je Vulin.

Naveo je da Srbija nije parking za migrante i da neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji, kako kaže, trguju ljudskom mukom i ljudskom bedom.

“U Subotici, Somboru, Kikindi, svim onim mestima gde se krijumčari okupljaju postoji posebna pažnja naše policije, zajedno sa Bezbednosno-informativnom agencijom i možemo već sada da kažemo da su rezultati veoma dobri”, rekao je Vulin.

Operativni timovi na području Policijske uprave za grad Beograd, kao i policijskih uprava u Kikindi, Subotici i Somboru, preduzeli su mere prema 85 ilegalnih migranata, od kojih je šest uhapšeno, a protiv dvojice su podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili različita krivična dela, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, 40 iregularnih migranata sprovedeno je u Padinsku Skelu prema Zakonu o strancima, dok su protiv još 40 podnete prekršajne prijave.

Policija je zaplenila tri automatske puške, pušku, četiri pištolja, 12 komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra.

Takođe, zaplenjena je manja količina marihuane i tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, 12 mobilnih telefona, tri falsifikovane lične karte i tri falsifikovana pasoša, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: