Podeli vest

Ministar Vulin istakao je da Grčka i Srbija ponovo štiteći svoje granice, štite i Evropu, te da bi bilo dobro da po prvi put Evropa to razume i shvati i da pruži pomoć na adekvatan način, saopštio je MUP.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Grčkoj danas je, sa ministrom za zaštitu građana Panajotisom Teodorikakosom, obišao graničnu liniju Grčke i Turske na reci Evros i zaštitnu ogradu koju je Ministarstvo za zaštitu građana izgradilo u cilju smanjenja i suzbijanja iregularnih migracija.

Ministar Vulin istakao je da Grčka i Srbija ponovo štiteći svoje granice, štite i Evropu, te da bi bilo dobro da po prvi put Evropa to razume i shvati i da pruži pomoć na adekvatan način, saopštio je MUP.

“Srbija je potpuno solidarna sa Grčkom u potrebi da odbrani svoje granice, ali i da sačuva svoj način života. Baš kao i Grčka, Srbija čuvajući svoje granice od migrantske krize, čuva i Evropu. Svaki migrant koji se zaustavi na Evrosu, svaki migrant koji se zaustavi na srpskoj granici je jedan migrant manje u Beču ili Berlinu. Nije prvi put da Srbija i Grčka čuvaju Evropu od najezde. Ali, bio bi prvi put da Evropa to shvati i prizna i da nam pomogne”, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je još jednom istakao da migrantska kriza nije nešto što može da reši jedna zemlja i pozvao Evropsku uniju da konačno održi konferenciju sa svim zemljama koje se nalaze na migrantskoj ruti.

“Migrantska kriza nije nešto sa čime jedna zemlja može da izađe na kraj, zato nam je potreban zajednički pristup u rešavanju migrantske krize. Od 2016. godine Evropa nije sazvala nijednu konferenciju svih zemalja koje se nalaze na migrantskoj ruti. Pozivam Evropsku uniju da konačno zakaže konferenciju na kojoj će pozvati sve zemlje koje se nalaze na migrantskoj ruti, samo tako ćemo, možda početi da dajemo adekvatan odgovor”, poručio je srpski ministar unutrašnjih poslova.

“Migrantska kriza nije humanitarno pitanje, migrantska kriza je pitanje borbe protiv organizovanih krijumčarskih grupa koje zloupotrebljavaju ljudsku nesreću. Energično se protivimo bilo kakvoj političkoj instrumentalizaciji migranata”, poručio je ministar Vulin, nakon obilaska granične linije Grčke i Turske na Evrosu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: