Podeli vest

Nikad nije dobro da nam stranci određuju ko su nam gosti i ko su nam prijatelji, poručio je ministar Vulin ministarki Mihajlović

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ARHIVA

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da je Srbija država svih njenih građana i zato nikada neće biti dobro da nam prijatelj ne dođe, a da sila koja nam preti bude veća od vrednosti slobode koju branimo.

Vulin je tako odgovorio potpredsednici Vlade i ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović, koja je u sredu u intervjuju Juronjuzu, rekla da je dobro što šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov nije došao u posetu Srbiji.

“Nikad nije dobro da nam stranci određuju ko su nam gosti i ko su nam prijatelji. Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov je u decenijama iza nas, na teškim mestima dokazao da je prijatelj Srbije, a kako su to dokazali oni koji su onemogućili njegovu posetu, bombardovanjem Srbije, priznanjem takozvanog Kosova, nesprovođenjem Briselskog sporazuma, zahtevima da napustimo Republiku Srpsku, ignorisanjem srpskih žrtava, učešćem u pokušajima da se sruši predsednik svih Srba Aleksandar Vučić”, naveo je Vulin u saopštenju.

“Ako budemo birali prijatelje po dnevnopolitičkim prilikama i ako dopustimo da nam stranci određuju kako i sa kim ćemo sarađivati, postavlja se pitanje šta je sledeće? Ukidanje izbora i imenovanje skupštine i vlade i napuštanje vojne neutralnosti? Srbija nije ni ruska, ni američka, ni evropska, Srbija je država svih njenih građana i samo njih i zato nikada neće biti dobro da nam prijatelj ne dođe, a da sila koja nam preti bude veća od vrednosti slobode koju branimo”, kazao je ministar Vulin, komentarišući navode Mihajlovićeve da je dobro što Lavrov nije došao u posetu Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: