Pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine su u periodu od prvog januara do danas podneli ukupno 442 krivične prijave za izvršeno 451 krivično delo protiv životne sredine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas na Međunarodnom sajmu lova i ribolova, koji se održava u Novom Sadu, da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u proteklih godinu i po dana dalo poseban akcenat borbi za zaštitu i očuvanje životne sredine, te da je u tom cilju osnovana i Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine.

„Pripadnici naše Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine su u periodu od prvog januara do danas podneli ukupno 442 krivične prijave za izvršeno 451 krivično delo protiv životne sredine.

Od navedenog broja podnetih krivičnih prijava 428 je iz oblasti biodiverziteta. Najveći broj krivičnih prijava odnosi se na nezakonit lov, nezakonit ribolov, šumsku krađu, pustošenje šuma, ubijanje i zlostavljanje životinja, čak 65 podnetih krivičnih prijava, a podnete su i krivične prijave za uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće upornu borbu protiv svih onih koji bi da uništavaju naše prirodne resurse”, istakao je Vulin na čiju je ličnu inicijativu je osnovana Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala, saopštio je MUP.

Vulin, koji je i sam lovac, istakao je da je Lovački savez Srbije partner Ministarstva unutrašnjih poslova i da su lovci uvek tu kada treba pomoći čoveku ili životinji i da nikada nisu tražili pohvale i zasluge zbog toga zato što su lovci na prvom mestu dobri i čestiti ljudi.

„Hoću još jednom da poručim mojim dragim lovcima da mogu da računaju na svoju državu i da su krivolovci posebno na meti srpske policije.

Šume i lovišta neće biti prostor na kome neko može bez ikakve dozvole i reda i u vreme lovostaja da vrši lov na našu divljač i da ugrožavanjem i narušavanjem prirode i nehumanim odnosom prema divljači, ostvaruje profit i zaradu.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine pojačala je svoj rad i nadzor u svim mestima u Srbiji. Krivolovci su posebno na meti srpske policije”, istakao je Vulin i čestitao organizatorima na uspešnoj realizaciji Međunarodnog sajma lova i ribolova u Novom Sadu na kome će nastupiti brojni izlagači iz Srbije, Mađarske, BiH, Republike Srpske, Austrije i drugih evropskih zemalja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:


podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: