Podeli vest

Ministar je zahvalio sportistima za veliki trud, rad i uspeh, kao i donatorima koji su obezbedili da MUP u Roterdam može da pošalje svoje najbolje sportiste.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin primio je danas pripadnike Sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su sa Svetskih policijskih i vatrogasnih igara u Roterdamu Ministarstvu unutrašnjih poslova i Srbiji doneli 10 zlatnih medalja i ostvarili najbolje rezultate.

Na prestižnom međunarodnom takmičenju, zlatne medal?e Srbiji i Ministarstvu unutrašnjih poslova doneli su pripadnici MUP-a, džudista Boško Borenović, rvači Strahinja Despić, Sebastijan Nađ i Davor Štefanek, karatistkinja Brankica Negovanović i strelci Ljubiša Momčilović, Snežana Momčilović, Aleksandar Maričić i Dragan Ćaćić, kao i tekvondistkinja Nadica Božanić.

Ministar je zahvalio sportistima za veliki trud, rad i uspeh, kao i donatorima koji su obezbedili da MUP u Roterdam može da pošalje svoje najbolje sportiste.

„Ovo je prvi put da se takmičimo na svetskim policijskim igrama, a svi pripadnici MUP-a su se vratili sa zlatnom medaljom, a bili smo na takmičenju gde su sve policije sveta poslale svoje najbolje, posebno u disciplinama koje su policiji bitne, borilačke i streljaštvo. Policije se mere po tome kako se bore i po tome kako gađaju. Kad ih tu pobedite, a vi ste ih sve pobedili, onda se vidi koliko je veliki uspeh”, rekao je ministar.

Sportskoj ekipi MUP-a zahvalio je na odnosu prema timu, zastavi, prema državi.

Kako je rekao, MUP je njihov tim i kao što su lojalni svojim jedinicama, tako su lojalni i Ministarstvu unutrašnjih poslova i to je ono što, kaže ministar, njega čini ponosnim.

„Puno očekujem od svakog od vas i od vaših kolega, ušli smo u olimpijski ciklus, nadam se da će se neko od vas boriti i na Olimpijskim igrama, da će se boriti za državu Srbiju. Kada sam bio ministar odbrane formirali smo sportsku jedinicu, i od devet medalja koje je osvojila naša Srbija na Olimpijskim igrama, Sportska četa iz VS je donela tri. Očekujem da i MUP ne bude manje uspešan”, izjavio je Vulin.

Ljubiša Momčilović, koji je osvojio tri zlatne medalje, dve u pojedinačnim i jednu u ekipnom takmičenju u streljaštvu, zahvalio se ministru na razumevanju i saradnji, na tome što je prepoznao koliko je sport bitan za MUP i istakao da nije bilo dana da ih nije zvao i interesovao se kako protiču treninzi i da li smo spremni za takmičenje.

„Sva znanja, iskustva, koja stičemo u inostranstvu, u svetu, boreći se na takmičenjima, osvajajući medalje, sve to vraćamo nazad u posao, sve se to vraća policiji i unapređuje naš rad”, rekao je Momčilović, koji je zahvalio i stručnom štabu koji je odabirom i pripremom sportista, kao i dobrom organizacijom doprineo i značajnom rezultatu pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na svetskom takmičenju u Roterdamu.

Trener Slobodan Bitević, član stručnog tima koji je vodio sportiste na Svetskim policijskim igrama, zahvalio se ministru na svemu što čini za sportiste MUP-a.

„Borili smo se, trudili se, davali smo sve od sebe. Vratili smo se sa 10 odličja i time postigli istorijski uspeh, kao nikada do sad. Izuzetna mi je čast što sam deo ovog tima, deo ovih junaka. Ono što je najveća snaga našeg tima, na ovom nedavno završenom takmičenju, je zajednički duh, zajedništvo koje smo pokazali tamo i to je ono što je naš tim razlikovalo od ostalih timova. Zato smo postigli sjajan uspeh”, rekao je Bitević.

Pripadnici MUP-a, koji su se takmičili na Svetskim policijskim i vatrogasnim igrama u Roterdamu, ministru Vulinu su uručili poklon – prvu ekipnu zlatnu medalju Sportske jedinice MUP-a u disciplini “RAR” pištolj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: