Podeli vest

Na sastanku je istaknuto da je u proteklih godinu i po dana značajno unapređena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i organa bezbednosti Ruske Federacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim, saopštio je MUP Srbije.

Na sastanku je istaknuto da je u proteklih godinu i po dana značajno unapređena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i organa bezbednosti Ruske Federacije.

Vulin je istakao da je Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić siguran i pouzdan partner, koji ne zaboravlja svoja vekovna prijateljstva, te da reč srpskog predsednika ima visok značaj i vrednost.

Vulin i Patrušev istakli su da Srbija i Rusija i njihove snage bezbednosti ostaju posvećeni zajedničkoj borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno borbi protiv trgovine narkoticima, narko-dilera, terorizma i sajber kriminala.

Srpski ministar unutrašnjih poslova i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije usaglasili su se da postoji prostor za dalji razvoj i jačanje saradnje Srbije i Rusije na polju bezbednosti.

Vulin je istakao da je pogrešno i uzaludno pokušavati izolovati geografski najveću zemlju na svetu, te da bi isključivanje Rusije iz međunarodnih organizacija, a posebno organizacija poput Interpola, bilo štetno i pogubno i da bi takav čin samo ostavio prostor za dalje jačanje i razvoj kriminala.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patrušev istakao je da ruska strana visoko ceni Srbiju kao pouzdanog prijatelja i partnera u međunarodnoj areni.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: