Podeli vest

Srbija, Mađarska i Austrija dele zajdnički problem zbog migrantske krize i velikog pritiska na granicama, istakao je Vulin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BILTEN
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Beogradu, nakon trilateralnog ministarskog sastanka Srbije, Austrije i Mađarske o efikasnom upravljanju migracija, da su tri zemlje veoma zabrinute zbog pritiska migranata na granicama, jer su brojevi ekplodirali i da se mogu porediti čak sa početkom migrantske krize 2015. godine.

Istakao je da Srbija neće biti parking za migrante.

Vulin je rekao, na zajedničkoj konferenciji u Palati Srbija, da su lideri tri zemlje prepoznali probleme sa kojim se suočavamo i postavili konkretne zadatke koje treba sprovesti.

Srbija, Mađarska i Austrija dele zajdnički problem zbog migrantske krize i velikog pritiska na granicama, istakao je Vulin.

Kaže da to više nije humanitarna kriza već da su to sada kriminalne bande koje zloupotrebljavaju težak položaj ljudi i krse sve međunarodne propise.

“Moramo poštovati naše zakone da bi zaštitili ne samo naš prostor već i način života naših građana”, poručio je Vulin.

Kaže da se zato mora delovati zajedno i u skladu sa domaćim zakonima.

“Srbija ne može da bude sama kao što ni Austrija, niti Mađarska, ne mogu da budu same u ovoj borbi”, istakao je Vulin.

Naglasio je da je važno što su Mađarska i Austrja prepoznale Srbiju kao saveznika i partnera.

“Mi smo pouzdan partner i pokazali smo da smo veoma humani i solidarni, ali nećemo dozovliti da postanemo parking za migrante i da se svakodnevni način života naših građana menja”, naveo je Vulin.

Imamo i konkretne dogovore i zadatke za svako ministarstvo i ovo je dobar dan za sve koji smatraju da vladavina prava i sigurnost naših građana nemaju alteranativu”, poručio je Vulin.

Sastanku je predsedavao ministar finansija Siniša Mali, a osim njega u delegaciji Srbije su, pored Vulina, i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar odbrane Nebojša Stefanović i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Sa druge strane, delegacije Austrije i Mađarske predvode savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksander Šalenberg i ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Trilateralni sastanak na ministarskom nivou usledio je nakon samita Srbije, Mađarske i Austrije 3. oktobra u Budimpešti, na kome su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mađarski premijer Viktor Orban i austrijski kancelar Karl Nehamer.

Tada je dogovoreno da sledeći sastanak bude održan na ministarskom nivou u Beogradu, na kome će biti razrađen akcioni plan za saradnju tri zemlje u sprečavanju ilegalnih migracija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ