Podeli vest

Vulin je lovorov venac položio na spomen-ploču na mestu gde je u atentatu 1934. godine ubijen Aleksandar Prvi Karađorđević

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin aleksandar marsej
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji će se danas sastati sa najvišim rukovodiocima kompanije “Erbas” u Marseju, položio je lovorov venac na spomen-ploču na mestu gde je u atentatu 1934. godine ubijen Aleksandar Prvi Karađorđević.

Vulin je položio i cveće na memorijalni spomenik kralju Jugoslavije Aleksandru Prvom i francuskom ministru inostranih poslova Žan Luju Bartuu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević, kralj Jugoslavije, bio je prva žrtva fašizma. Ubila ga je udružena nemačka i italijanska služba, zajedno sa ustašama i probugarskim VMRO. Vlado Černozemski je samo povukao obarač, taj nepomenik i nije mnogo važan, ali su važne sile koje su se urotile da unište Jugoslaviju, a sa njom na prvom mestu da unište i Srbiju i srpski narod”, poručio je Vulin iz Marseja.

Istakao je da mi Srbi lako zaboravljamo i da smo skoro zaboravili viteškog kralja Aleksandra Prvog Ujedinitelja.

Naveo je da u Beogradu nema nijednu ulicu, ni jedan jedini spomenik.

“Ovde na mestu svoje tragedije, ovde na mestu gde je ubijen kralj Aleksandar, ali gde je ubijena i ideja o jednom, a trojednom narodu, moramo se setiti da Srbi ne smeju da dozvole da im drugi pišu istoriju. Moramo se setiti da smo mi uvek bili na pravoj strani istorije, a da oni koji nas danas uče gde bi trebalo i kako bi trebalo da budemo su uvek bili na pogrešnoj strani istorije”, rekao je ministar Vulin.

Srbima je poručio da se sećaju svog kralja, ali i svih žrtava koje su Srbi podneli za slobodu, jer svaka žrtva koju zaboravimo je jedna nova žrtva u budućnosti a svaki predak koga zaboravimo je jedna nova žrtva naših potomaka.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da je ponosan na Srbiju i srpski narod koji, kako je rekao, pripadaju onoj boljoj, slobodarskoj i antifašističkoj strani sveta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: