Podeli vest

Vulin je još jednom potvrdio punu podršku Republike Srbije teritorijalnom integritetu NR Kine i politici „Jedne Kine“, čiji je Tajvan neotuđivi deo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju, razgovarao je danas sa generalnim direktorom za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i članom Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčenom.

Dvojica sagovornika su saglasna da je prijateljstvo srpske i kineske države čelično, kao i lično prijateljstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Narodne Republike Kine Si Ðinpinga, saopštio je MUP.

Vulin je izrazio zahvalnost NR Kini na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kine po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo i sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Vulin je još jednom potvrdio punu podršku Republike Srbije teritorijalnom integritetu NR Kine i politici „Jedne Kine“, čiji je Tajvan neotuđivi deo.

Dogovoren je nastavak zajedničkog zalaganja za poštovanje svih važećih pravila Interpola, uključujući Ustav i Rezoluciju o proceduri i kriterijumima za članstvo u Interpolu iz 2017. godine, koja definiše da države članice Interpola mogu biti isključivo države članice Ujedinjenih nacija, odnosno posmatrači u UN-u.

Generalni direktor za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i član Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčen zahvalio se Srbiji i ministru Vulinu za snažnu podršku koju je dobio od srpske strane prilikom izbora u Izvršni komitet Interpola.

Vulin i generalni direktor Hu Binčen saglasili su se o neophodnosti daljeg produbljivanja izuzetno dobre policijske saradnje, kao i nastavku pružanja uzajamne podrške u okviru međunarodnih organizacija, posebno u okviru Interpola.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ