Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova izneo je ocenu da je predsednik Vučić u opasnosti dok god je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer na slobodi

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ Anton Antanasijevic

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istako je danas da se, dok god je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer na slobodi, pretnje i opasnost za predsednika Srbije Aleksandra Vučića se ne smanjuju, već da mogu samo da rastu, te da mnogima smeta Aleksandar Vučić koji je poveo snažnu i beskompromisnu borbu protiv kriminala.

„Dok god je na slobodi Zvicer koji je šef klana ili jedan od šefova klana opasnost nije prošla. Jako je teško poverovati da u Crnoj Gori, koja ima birača kao opština Novi Beograd otprilike, da baš niko iz države nije primetio da su se formirali škaljarski i kavački klan, koja su postala dva najveća klana u Evropi i da to niko ne primeti, to je teško poverovati, rekao je Vulin gostujući na TV Hepi.

Prema njegovim rečima, to znači “da su imali političku podršku, državnu podršku”.

“Znaju oni da je Aleksandar Vučić taj koji je i okupio i motivisao i policiju i tužilaštvo i BIA i dao nam veoma jasne zadatke koje smo sproveli. Znaju da nam je obezbedio političku podršku znaju da nam je ojačao policiju, znaju da nam je obezbedio odrešene ruke da se borimo protiv kriminala i to smo i tu smo podršku na najbolji mogući način i vratili. Zvicer i ostali znaju da njihov život nije tako lep kao što je bio, zato što je Aleksandar Vučić taj koji je poveo borbu protiv kriminala”, kazao je Vulin.

Istakao je da “opasnost za predsednika Vučića postoji svakog dana dokle god su ovi ljudi na slobodi” i da čak kada ne budu više na slobodi “uvek će biti onih koji će smatrati da tek njegovom likvidacijom i njegovim sklanjanjem mogu da počnu da zarađuju i žive bahato kao što su navikli”.

Govoreći o aferi prisluškivanje predsednika Vučića, ministar unutrašnjih poslova je istakao da je policija dokazala da su predsednik Vučić i njegova porodica prisluškivani planski i zlonamerno, te da je policija dokaze predala nadležnom tužilaštvu na kojem je da kvalifikuje delo.

„Policija je apsolutno dokazala da je namerno, planskog zlonamernog prisluškivanja predsednika i njegove porodice bilo i sav materijal je predat nadležnom tužilaštvu i kada oni kvalifikuju delo javnost će biti upoznata sa tim, ali što se policije tiče, mi smo svoj posao završili.

Niko nije mogao da vrši prisluškivanje i da zloupotrebljava naš pravosudni sistem i naše legitimne metode za obrade različitih ljudi, nego pripadnici MUP-a, dakle oni koji su u tom trenutku bili u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve znamo, sve smo dokazali, sve smo predali tužilaštvu. Pravda ume da bude spora, ali uvek je dostižna”, poručio je Vulin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: