Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je na saopštenje hrvatskog Ministarstva branitelja

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VULIN
Foto: Shutterstock

 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom saopštenja hrvatskog Ministarstva branitelja, izjavio je danas da Aleksandra Vučića, kako kaže, “ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske dece ne mogu”.

“Građanski rat u Hrvatskoj je počeo 1991. godine povratkom ustaša na vlast, nasilnim otcepljenjem od međunarodno priznate SFRJ i početkom ubijanja i progona Srba. Da je Hrvatska sudila pilotima koji su pobili žene i decu na Petrovačkoj cesti, ne bi Srbija tražila da im sudi”, naveo je Vulin u saopštenju.

“Znam da nije baš lako očekivati da država nastala na ideji da je Srbe dozvoljeno i poželjno ubijati, sudi za ubijanje Srba, ali od članice EU to bi se moralo podrazumevati, nada umire poslednja. Da sa nadom ne bi umrla i pravda, Srbija je imenovala ubice sa Petrovačke ceste, dosta su mirno spavali kraj neobeleženih grobova pobijenih nenaoružanih Srba”, kazao je Vulin.

Prema njehovim rečima, zločinačka akcija “Oluja” je presudom čak i Haškog tribunala proglašena ratnim zločinom, samo nekako nisu uspeli da pronađu, imenuju i osude zločince.

“Kada nisu oni, onda će to uraditi Srbija. Aleksandra Vučića ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske dece ne mogu”, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin hrvatskom Ministarstvu branitelja, koje je u svom sramnom saopštenju iznelo niz laži na račun Srbije i srpskog naroda i predsednika Srbije Vučića, optuživši ga za velikosrpsku agresiju.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: