Podeli vest

Instagram i Whatsapp se približavaju, ime zamenjuje broj mobilnog telefona i uskoro ćete moći da gledate i filmove preko Mesindžera.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

WhatsApp je najpopularniji mesindžer na svetu. Preko 2,8 milijardi ljudi koristi aplikaciju svakog dana, često nekoliko puta. Prošle godine, Meta, kompanija koja stoji iza Fejsbuka i Instagrama, predstavila je brojne nove funkcije za WhatsApp.

Fotografije i video snimci sada mogu da se šalju u višoj rezoluciji pomoćuWVhatsApp-a. Korisnici sada takođe imaju priliku da uređuju poruke koje su već poslate , a pokrenuti su i WhatsApp kanali . Za 2024. planirane su i brojne inovacije, piše Blick.

Whatsapp se približava Instagramu

Meta aplikacije su dobro povezane jedna sa drugom. Na primer, korisnici mogu da dele isti kolut na Instagramu i Facebooku. Svako ko koristi Meta-ine nove Tvitter alternativne teme može da postavlja postove direktno na Insta. Iako je WatsApp deo ovog ekosistema, sadržaj još ne može da se deli na platformama.

Ali izgleda da bi to sada moglo da se promeni. U test verziji mesindžera pojavila se funkcija koja bi trebalo da omogući deljenje WhatsApp statusa direktno kao Insta priča, objašnjava vabetainfo.com. Odgovarajuća funkcija se takođe može deaktivirati, kaže se dalje. Biće praktično za korisnike koji ionako ažuriraju status u obe aplikacije. Ova funkcija je još uvek u fazi razvoja, ali će biti predstavljena u budućem ažuriranju.

Ime zamenjuje broj mobilnog telefona

Whatsapp bi uskoro mogao da uvede novu funkciju koja omogućava korisnicima da se povežu koristeći korisnička imena umesto da moraju da dele svoj broj telefona. Ova funkcija je već otkrivena u testnoj verziji za Android i veb klijent. Druge aplikacije kao što su Telegram, Instagram, Facebook i Ks već duže vreme koriste korisnička imena. Korisnici WhatsApp-a će uskoro moći da personalizuju svoje profile i da se povežu sa drugima koristeći jedinstveni identifikator, navodi vabetainfo.com.

Gledajte filmove sa Whatsapp-om

Ponekad ste povezani, ali između njih postoje stotine ili čak hiljade kilometara. Za takve momente je namenjena nova funkcija koja je takođe u fazi testiranja. U budućnosti bi trebalo da budete u mogućnosti da slušate muziku zajedno ili gledate film u isto vreme tokom video poziva preko WhatsApp-a. Kako ovo radi? Tokom video poziva, audio izvor sa mobilnog telefona druge strane se šalje putem deljenja ekrana. Ova funkcija je već otkrivena u pre-izdanoj verziji mesindžera za iPhone i Android telefone. Facebook Messenger je uveo funkciju „gledajte zajedno“ 2020. godine, a Apple takođe nudi sličnu funkciju za Facetime sa Shareplai.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ