Podeli vest

WhatsApp bi uskoro mogao da se koristi za lako deljenje podataka između iPhone-a i Android pametnih telefona.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

WhatsApp radi na metodi koja će omogućiti korisnicima da lako dele datoteke jedni sa drugima kada su u fizičkoj blizini jedni drugima. Postojeći kontakt između dve strane nije neophodan, a telefonski broj se ne prenosi uz transfer.

Ova funkcija podseća na AirDrop na iPhone uređajima i Nearby Share ili Quick Share na Android uređajima, koji su takođe kreirani za brz i lak prenos podataka. WhatsApp bi tada, kao i sada sa slanjem poruka, mogao da postane višeplatformska opcija za prenos podataka između Apple i Android uređaja.

Tehnički detalji još uvek nisu jasni

Ova funkcija se već pojavila u preliminarnim verzijama WhatsApp-a na Androidu, kako izveštava „VABetaInfo“, a prenosi Bluewin. Da biste ga koristili, mora se otvoriti odgovarajuća kartica u aplikaciji na oba uređaja. Međutim, još uvek je nejasno kako će prenos datoteka funkcionisati u praksi.

Podaci se mogu slati direktno između dva uređaja, na primer preko Bluetooth-a ili preko Interneta. U svakom slučaju, oni su šifrovani od kraja do kraja, tako da čak ni VhatsApp operater Meta ne zna kakvi se podaci prenose.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.