Podeli vest

Za nekoliko dana, vaš WhatsApp nalog će biti suspendovan i više nećete moći da koristite aplikaciju za komunikaciju ako niste potvrdili novu opciju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Stupanje na snagu u Evropskoj uniji Zakona o digitalnim uslugama (DSA) i Zakona o digitalnim tržištima (DMA) dovelo je do brojnih potresa za velike društvene mreže, čiji je Meta deo. Kompanija Marka Zakerberga će morati da izvrši mnoge izmene u svojim društvenim mrežama i instant porukama kako bi bila u skladu sa novim evropskim zakonodavstvom, a WhatsApp nije izuzetak. Zbog toga će aplikacija ažurirati svoje uslove korišćenja i politiku privatnosti u narednim danima. Međutim, budite sigurni: poruke i pozivi će ostati šifrovani od kraja do kraja.

Novi uslovi korišćenja i politike privatnosti pružiće pojašnjenje o tome šta je, a šta nije dozvoljeno na WhatsApp-u, ali i o mogućnosti slanja poruka aplikacijama trećih strana. Zaista, uskoro ćete moći da šaljete poruke iz Meta instant poruka na druge podržane aplikacije, što će znatno proširiti mogućnosti komunikacije. Takođe će biti objašnjeno kako funkcioniše funkcija strimovanja kanala, uključujući moderiranje sadržaja i preporuke sadržaja. Još jedna značajna promena tiče se međunarodnog prenosa podataka. Za korisnike koji se nalaze u evropskom regionu, VhatsApp će se oslanjati na novi okvir privatnosti između Evropske unije i Sjedinjenih Država, kako bi osigurao bolju zaštitu prenesenih podataka.

Pored revizije uslova korišćenja i politike privatnosti, WhatsApp uvodi novi minimalni uzrast za korišćenje aplikacije, koji je star trinaest godina umesto šesnaest. Meta ovu odluku opravdava željom da „ obezbedi doslednost WhatsApp zahteva u ovoj oblasti, gde god da se nalazite u svetu“ . Za kompaniju, ova ažuriranja su jednostavno namenjena da postojeće prakse učine transparentnijim, a ne da uvode radikalne nove promene. Međutim, svi korisnici, uključujući i vas, moraće da prihvate ove nove uslove, koji će stupiti na snagu 11. aprila, u suprotnom će im nalog biti suspendovan, čak i ako koriste nezvanične aplikacije. Više se ne smejemo!


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: