Podeli vest

Popularna aplikacija za slanje poruka treba da ažurira uslove korišćenja. Aplikacija takođe želi da se otvori za poruke sa drugih usluga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Najpopularnija aplikacija za slanje poruka, sa više od dve milijarde korisnika širom sveta, takođe će dobiti nova ažuriranja 2024. godine. Neki od njih nas čekaju tek kasnije tokom godine. Evo pregleda šta će se uskoro promeniti:

Primajte poruke od drugih glasnika

U budućnosti , WhatsApp će se otvarati za poruke iz drugih aplikacija za slanje poruka. Od 7. marta, ovo bi trebalo da omogući slanje poruka korisnicima WhatsApp-a putem Telegrama ili Signala – čak i bez sopstvenog WhatsApp naloga. Inovacija je zasnovana na Zakonu o digitalnim tržištima EU (DMA), čiji je cilj da konkurenciju na digitalnim tržištima učini pravednijom.

Kako VDR izveštava, dolazne poruke od drugih mesindžera će se verovatno pojaviti u posebnom poštanskom sandučetu WhatsApp. Glasnički svetovi se neće jednostavno spojiti, što zakon ne zahteva. Nejasno je da li će se svi mesindžeri otvoriti za WhatsApp: predstavnici Threema-a, na primer, izrazili su zabrinutost u vezi sa bezbednošću podataka. Međutim, WhatsApp naglašava da ne bi trebalo uticati na end-to-end enkripciju poruka.

„Blick” je, između ostalih, pitao Signal, Viber, Snap, Discord i Telegram, ali nijedna kompanija nije želela da komentariše da li planiraju da povežu sopstveni servis sa Whatsapp-om, prenosi Heute.

Snimci ekrana poruka koje se sami brišu

VhatsApp ima funkciju samobrisanja poruka. Ali do sada je bilo moguće napraviti snimke ekrana ovih poruka. Međutim, WhatsApp sada blokira ovu opciju.

Ograničenje se ne može preneti na desktop verziju Whatsapp-a, zbog čega su poruke koje se sami brišu vidljive samo na pametnom telefonu, a ne na računaru.

Promena minimalnog uzrasta za korišćenje aplikacije

Kako bi bio u skladu sa novim propisima EU, WhatsApp prilagođava svoju politiku zaštite podataka. To takođe znači da će minimalna starost za korišćenje aplikacije za slanje poruka biti smanjena sa 16 na 13 godina. Cilj ovog poteza je da se evropski prostor uskladi sa ostatkom sveta.

Korisno: Sakrij status na mreži

Iako ova funkcija postoji već duže vreme, nisu svi korisnici toga svesni: WhatsApp ima opciju da potpuno sakrije vaš status na mreži. Podrazumevano možete da vidite kada ste trenutno na mreži.

Ovo se lako može promeniti: Otvorite podešavanja WhatsApp-a, zatim „Privatnost“ i izaberite „Poslednji put na mreži/na mreži“. Ako ne želite da iko vidi da ste trenutno na mreži, izaberite „Ko može da vidi moju vremensku oznaku „poslednje na mreži“?“ “Niko”. U odeljku „Ko može da vidi da li sam onlajn?“ zatim izaberete „Kao i kod „Poslednje na mreži““.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: