Podeli vest

U službenim prostorijama zadržano je i 56 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

saobraćajna policija
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ARHIVA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije u petodnevnoj akciji pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju kontrolisali su ukupno 53.621 vozilo i otkrili 25.878 prekršaja.

Gotovo polovina otkrivenih prekršaja bili su prekršaji prekoračenja brzine, ukupno 12.535. Kada je reč o ovom prekršaju, presretači su zaustavili devet vozača, uglavnom stranih državljana, koji su upravljali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na sat.

Tako je u nedelju 31. jula oko 00.25 časova iz saobraćaja isključen naš dvadesetjednogodišnji državljanin koji se na auto-putu Beograd – Šid kod Surčina kretao „pasatom“ brzinom od čak 252,3 kilometara na čas, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,76 promila alkohola u organizmu.

Osim toga on je sa probnom vozačkom dozvolom upravljao u vreme kada to nije dozvoljeno zakonom i snaga motora vozila veća je od 80 kW. Prekršajni sud u Beogradu osudio je vozača na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 240 sati, novčanu kaznu od 120.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 9 meseci i 15 kaznenih poena, zbog čega će mu biti oduzeta vozačka dozvola.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 1.416 vozača, od kojih je 218 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U službenim prostorijama zadržano je i 56 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije od 29. jula do 2. avgusta sankcionisano je 5.755 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 100 vozača zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu, kao i 1.421 vozač koji je nepropisno koristio mobilni telefon za vreme vožnje.

Kako predstoji period muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, Uprava saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u nastavku letnje sezone.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: