Da li smo sve vreme živeli u zabludi i na pogrešan način vršili pripremu čaja? Saznajte u nastavku šta je istina, a šta mit…

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay/ilustracija

Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i tačan način pripreme čaja. Šta god voleli dodajte u njega – mleko, med i limun, cimet… Ipak, morate znati kako ga pravilno pripremiti.
Profesionalni kuvar i majstor za pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj, prenosi Dnevni avaz.

– Vreme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija ukuse čaja i zapravo vam ostaje neki suvi ukus, uglavnom je to tanin – dodaje.

Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osetili. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: