Podeli vest

Sutra će u tužilaštvu biti saslušani osumnjičeni kojima je određeno zadržavanje, te će tužilaštvo odlučiti za koga će tražiti pritvor.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: Shutterstock

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje za 22 osobe, dok se za troje traga, a zbog sumnje da su 17. septembra kod železničke stanice Karađorđev park napali policijske službenike MUP-a.

Zadržani si M.M. T.D. S.Č. Č.L. Z.T. G.N. V.V. R.Ž. B.G. S.M. S.N. V.M. M.D. Č.M. J.J. Dž.M. R.J. M.N. Č.Č. U.C. Lj.O. i T.B. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo, saopštilo je to tužilaštvo.

Naime, krivičnom prijavom okrivljenima je stavljeno na teret da su zajedno sa okrivljenima za kojima se traga, kao i sa više NN lica čiji se identitet utvrđuje napali i povredili policajce u vršenju službene dužnosti, tačnije većinu pripadnika Interventne jedinice 92, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede, a oštećeno pet vozila MUP-a čime je pričinjena šteta u iznosu oko tri miliojna dinara.

Sutra će u tužilaštvu biti saslušani osumnjičeni kojima je određeno zadržavanje, te će tužilaštvo odlučiti za koga će tražiti pritvor.

U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: