Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je optužbe da je ruska ambasadorka kriva za smenu bugarskog premijera

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ironično je danas komentarisala optužbe sad već bivšeg bugarskog premijera Kirila Petkova da je za njegov odlazak s položaja kriva i ruska ambasadorka Eleonora Mitrofanova i rekla da na spisku “krivaca” nedostaju još neki izmišljeni filmski likovi.

“Neodostaju još samo Betmen i žena-mačka. Mislim, čovek se umorio, počeo je da bunca“, rekla je Zaharova ironično, prenosi Sputnjik.

Nakon što je bugarski parlament izglasao nepoverenje vladi Petkova, on je krivicu svalio na trojicu političara i Mitrofanovu.

Petkov je prozvao biznismena i bivšeg poslanika Deljana Pejevskog, lidera stranke GERB i bivšeg premijera Bojka Borisova i Slavi Trifonova čija je stranka „Postoji takav narod“ ranije napustila vladajuću koaliciju.

Stranka GERB je inicirala glasanje o nepoverenju vladi.

Radio-stanica BNR prenela je da Petkov rekao da je želeo da brani interese zemlje, a da su aktivnosti opozicione partije „Preporod“ dovele do prodora ruskih interesa, navodi Sputnjik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: