Podeli vest

Portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da Rusija smatra blagovremenom inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vućića o održavanju sednice Saveta bezbednosti UN povodom zaoštravanja situacije na Kosovu i Metohiji i dodao da Moskva deli Vučićevu ocenu trenutne krizne situacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

Zaharova je ukazala da svaki korak ka rešenju situacije na KiM, kao i dijalog Beograda i Prištine mora da se vodi u okviru međunarodnog prava na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, objavljeno je na sajtu ruskog MIP-a.

Na pitanje medija o zaoštravanju situacije na KiM, Zaharova je rekla da situacija izmiče kontroli i da postoji neposredna pretnja za opstanak srpskog naroda na Kosmetu.

Zaharova je istakla da je razlog za to politika etničkog čišćenja, proterivanja i terora nad Srbima koju sprovode albanske institucije u Prištini. Zaharova je naglasila da se sve to dešava uz punu saglasnost SAD i EU, koji, kako je navela, ne žele da zaustave vlasti tzv. Kosova.

Umesto toga, zapadne zemlje traže nove načine da izvrše pritisak na Beograd i srpski narod, fabrikujući besramne optužbe, uključujući i one prema predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, rekla je Zaharova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…