Podeli vest

Zelenski je u Vrhovnoj radi izjavio da je postignut dogovor sa rukovodstvom Poljske o pojednostavljenom režimu prelaska granice između dve države

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

Kijevski režim građanima Poljske “predaje teritoriju svoje države” time što im dodeljuje posebna prava, a time ujedno legalizuje zauzimanje Ukrajine, napisala je na svom Telegram kanalu portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Ne separatisti, već sam predsednik predaje građanima druge države prava na teritoriju svoje države, ne dajući im državljanstvo Ukrajine. Dok navodno čuva sopstveni identitet kijevski režim ga osam godina uništava otvarajući vatru na svoje, a sada i radeći neverovatnu stvar – legalizujući de-fakto zauzimanje svoje države”, objavila je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u Vrhovnoj radi izjavio da je postignut dogovor sa rukovodstvom Poljske o pojednostavljenom režimu prelaska granice između dve države i dodao da je sadašnja situacija “nevoljno naterala Ukrajinu i Poljsku da zaborave na sporove oko zajedničke prošlosti”, navodi Sputnjik.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: