Podeli vest

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je danas da će Moskva “oštro odgovoriti” na nameru Brisela da koristi prihod od ruske zamrznute imovine za finansiranje pomoći Ukrajini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

Odgovor Moskve na prisvajanje ruske imovine biće oštar, a inicijatori procesa krađe imovine biće tretirani kao lopovi sa svim posledicama, rekla je Zaharova u intervjuu za kanal “Solovjev uživo”, prenose Ria novosti.


Prema njenim rečima, zapadne zemlje svojim delovanjem pokušavaju da nadoknade troškove održavanja “krvavog ukrajinskog sukoba i režima u Kijevu”.
“S obzirom da je naša država ovo okvalifikovala kao krađu, odnos će biti kao prema lopovima. Ne kao prema političkim manipulatorima, ne kao tehnolozima koji su se zaigrali, već kao prema lopovima. A kako treba postupati sa lopovima? Lopov treba da sedi u zatvoru, sa svim posledicama koje slede”, naglasila je Zaharova.


Ranije je Savet EU odobrio odluku o skladištenju profita od ruske imovine za njihovu dalju upotrebu u interesu Ukrajine.
Stalni predstavnici zemalja članica EU preliminarno su 29. januara usaglasili predlog Evropske komisije o korišćenju prihoda od ruske imovine zamrznute u zemljama EU.


Kako su saopštile evropske diplomate, EK u ovoj fazi predlaže da se prihodi dobijeni od zamrznute imovine Rusije čuvaju na posebnim računima za njihovu moguću upotrebu u budućnosti za finansiranje Ukrajine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ