Podeli vest

Demonizacija Srba kao “genocidnog” naroda je neprihvatljiva, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući 28. godina od zločina u Srebrenici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

“Demonizacija Srba u suprotnosti je sa međunarodnim pravom i ne doprinosi postizanju pravog međunacionalnog mira”, rekla je Zaharova, nakon čega je pozvala javnost da događaje iz perioda od 1992. godine do 1995. godine ne tumače političari, već naučnici i istoričari, preneo je RT Balkan.

Politizacija ovih pitanja samo pojačava međunacionalnu napetost i ne može da pomogne rešavanju zadataka koji se tiču jačanja mira i bezbednosti u regionu, poručili su iz MSP-a Rusije.

Zaharova je ujedno istakla i da su se poslednjih dana u medijima BiH plasirale različite izmišljotine o stavu Rusije o Srebrenici. Proizvoljne izmišljotine o stavu naše zemlje o tom pitanju, kako je navela, Rusija tumači kao namernu provokaciju Zapada.

“Rusija se dosledno zalaže za objektivnu istragu protivpravnih akcija koje su bile usmerene protiv svih etničkih grupa, uključujući Bošnjake, Srbe i Hrvate, sa ciljem da krivci, bez obzira na njihovu nacionalnu ili religioznu pripadnost, budu zasluženo kažnjeni”, poručila je Zaharova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: