Podeli vest

Rusija pažljivo prati sve manevre NATO, jer su retorika alijanse i obuka trupa deo njenog hibridnog rata protiv Rusije, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

Ona je ocenila da je “lavovski deo ratnih igara alijanse osmišljen upravo kao scenariji konfrontacije sa Rusijom” i podsetila da je i komandant kopnenih snaga NATO, američki general Deril Vilijams, primetio da Moskva pomno prati vojne manevre severnoatlantske alijanse, prenosi TASS.

“Ruska strana zaista pažljivo prati sve manevre severnoatlantskog bloka i izvlači zaključke, pre svega, da su retorika i obuka NATO trupa elementi hibridnog rata koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv naše zemlje”, rekla je Zaharova.

Ona je poručila da je zvanična Moskva “primila k znanju brojne izjave visokih vojnih oficira NATO”, konkretno, kontraadmirala Tima Henrija, zamenika komandanta združenih snaga NATO u Norfolku, koji je rekao da je cilj NATO vojnih vežbi u severnoj Evropi da se pošalje poruka Moskvi o rešenosti alijanse da brani svoje teritorije.

“Inače, lavovski deo ovakvih poteza alijanse upravo je usmeren na sprovođenje scenarija konfrontacije sa našom zemljom koju su i Vašington i njegovi saveznici još 2022. godine definisali kao najznačajniju pretnju svom strateškom konceptu. Suprotstavljanje navodno agresivnoj Rusiji je cilj postojanja NATO”, rekla je Zaharova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ