Podeli vest

Očekujemo da (Vašington) pruži ne opšte informacije, već suštinska objašnjenja u vezi sa konkretnim pitanjima koja je pokrenula ruska strana, rekla je Zaharova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

Moskva traži odgovore na pitanja o vojno-biološkim aktivnostima SAD na postsovjetskom prostoru, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Očekujemo da (Vašington) pruži ne opšte informacije, već suštinska objašnjenja u vezi sa konkretnim pitanjima koja je pokrenula ruska strana u vezi sa vojno-biološkim aktivnostima SAD na postsovjetskom prostoru”, rekla je Zaharova u intervjuu za TAS S.

Navela je da Rusija planira da zatraži konsultacije sa državama potpisnicama Konvencije o biološkom i toksičnom oružju (BTVC), prenela su Izvestija.

“Nameravamo da u bliskoj budućnosti aktiviramo mehanizme, u skladu sa članovima V i VI Konvencije, koji predviđaju konsultacije između država članica BTVC u rešavanju pitanja u vezi sa svrhom Konvencije ili u vezi sa implementacijom njenih odredbi, kao i saradnju u sprovođenju istraga o mogućim kršenjima obaveza iz BTVC”, kazala je Zaharova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: