Podeli vest

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa da je “Rusija neprijatelj Evrope”, poručila je danas da Moskva nije zastrašivala i ne namerava da zastrašuje ni Atinu, ni druge evropske zemlje, ali isto tako nema nameru da trpi “manifestacije nacizma”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

“Treći rajh je takođe bio Evropa. Za takvu nacističku Evropu mi ćemo uvek biti neprijatelji”, istakla je Zaharova, prenosi RIA Novosti.

Ona je pozvala Micotakisa da ne izneveri sećanje na grčki pokret otpora.

“U mojoj sovjetsko-ruskoj školi, na časovima muzike učili smo dela Mikisa Teodorakisa. Znala sam i njegovu muziku i njegovu sudbinu. I on je bio neprijatelj Evrope, nacističke Evrope. Ne izdaj, Kirijakose, sećanje na grčki otpor!“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Grčki kompozitor Mikis Teodorakis bio je vođa pokreta otpora protiv profašističke vojne hunte u Grčkoj tokom druge polovine dvadesetog veka.

Premijer Grčke je ranije na konferenciji Evropske narodne partije u Bukureštu nazvao Rusiju „neprijateljem“ Evrope i obećao da će nastaviti da podržava Ukrajinu „koliko god bude potrebno“, prenela je grčka javna televizija ERT.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ