Podeli vest

Sa nestrpljenjem čekam komentare nemačke ambasade u Moskvi na temu slobode govora, napisala je Zaharova na Telegramu, preneo je Sputnjik

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zaharova
Foto: Shutterstock

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući izjavu ambasade Nemačke o nesmetanom radu ruskih novinara u toj zemlji, podsetila na blokadu ruskih medija u Evropi i dodala da očekuje komentar Nemačke o slobodi govora.

“Juče mi je jedan Nemac poslao fotografiju televizijskog ekrana na kome se nalazi sledeći natpis: ‘Ovaj program je trenutno nedostupan. Radimo na uspostavljanju rada servisa. Uzrok problema nije vaša oprema’. Uzrok problema je blokada ruskih medija u Evropi. Taj čovek je želeo da gleda televiziju ‘Rusija’. Sa nestrpljenjem čekam komentare nemačke ambasade u Moskvi na temu slobode govora”, napisala je Zaharova na Telegramu, preneo je Sputnjik.

Ona je navela izjavu ambasade Nemačke u Moskvi koja je 3. juna saopštila da je tvrdnja o diskriminaciji ruskih novinara u Nemačkoj netačna.

Prema podacima ambasade u suštini je sve upravo suprotno i trenutno u Nemačkoj radi veliki broj ruskih novinara i to bez bilo kakvih ograničenja.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: