Podeli vest

Podstaknuti tragedijom koja se prošle nedelje dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” učenici Prve beogradske gimnazije izneli su svoje predloge rešenja kako bismo zajedno prevazišli ovu situaciju i u budućnosti sprečili njeno ponavljanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ŠKOLA
Foto: Pixabay/Ilustracija

“Želeli smo da damo svoje predloge kao moguća rešenja i pozovemo što više učenika i profesora da nam se pridruže jer se svi borimo za isto – za buduće dobro. Naravno otvoreni smo za dodatne predloge i sugestije”, rekao je za Tanjug Uroš Palević, učenik Prve beogradske gimnazije.

On je dodao da su ti zahtevi u vezi sa tri osnovne teme vide kao “klicu” problema – to su teme reforme školstva, sprovođenje zakona o minimalnoj udaljenosti kladionica od školskih ustanova i regulativa medija. Nikola Milanovića, takođe učenik Prve beogradske gimnazije, istakao je da se sve više uviđa da je vaspitanje dece od strane roditelja nešto što izostaje u manjoj ili većoj meri, kao i sekundarno vaspitavanje koje deca treba da steknu u školi uz svoje učitelje, nastavnike i profesore.

“Tražimo od države da pruži adekvatnu reakciju u ovom pogledu i odreši nastavničke ruke, posebno na ove načine, kao što su snižavanje tolerancije prema učenicima, povećanje plata u prosveti, uvođenje novog školskog predmeta i fokus na važnim zapostavljenim predmetima. Smanjiti opterećenje nastavnika administrativnim procedurama kako bi bili usredsređeniji na vaspitno-obrazovni rad, Uvođenje preventivnih psiholoških pregleda i razgovora za sve učenike jednom godišnje”, rekao je Milanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: