Podeli vest

Vlasnik kompanije Meta Mark Zakerberg priznao je da je njegova nova platforma Treds izgubila više od polovine korisnika i potvrdio stav onih koji su ovu mrežu opisali kao “Mnogo buke ni oko čega”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez, Stephan Savoia

Rival Tvitera Treds je dostigao cifru od više od 100 miliona korisnika u roku od pet dana od lansiranja ranije ovog meseca, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Međutim, Zakerberg je priznao da su ti brojevi sada pali.

“Ako imate više od 100 miliona prijavljenih ljudi, idealno bi bilo da svi oni ili bar polovina ostanu. Još nismo to postigli”, rekao je on.

Zakerberg, koji je to rekao zaposlenima, a saznanja o tome ima Rojters, opisao je situaciju kao “normalnu” i rekao da očekuje da će se “zadržavanje” korisnika poboljšati kako se nove funkcije budu dodavale u aplikaciju.

Treds je bio na meti kritika zbog ograničene funkcionalnosti koju je imao kada je lansiran.

Meta je od tada dodala nove funkcije, kao što su odvojeni fidovi “following” i “for you” i povećao obim za prevođenje postova na različite jezike.

Mask: Broj mesečnih korisnika X Tviter dostigao novi maksimum

Sa druge strane, Tviter koji je promenio ime u “X” je dobio nove korisnike.

Broj mesečnih korisnika platforme X, ranije poznate kao Tviter, dostigao je novi maksimum, izjavio je Ilon Mask i podelio grafikon koji pokazuje da ih sada ima preko 540 miliona.

Maskov post na X o brojkama korisnika dolazi u trenutku kada kompanija prolazi kroz organizacione promene i suočava se sa konkurencijom novopokrenute aplikacije Treds, kojom upravlja platforma Meta, preneo je Rojters.

Tviter je imao 229 miliona aktivnih mesečnih korisnika u maju 2022. prema saopštenju izdatom pre kupovine te platforme.

Pod vođstvom Maska, X je prošao kroz niz promena u ponudi proizvoda i smanjenju osoblja pokušavajući da poveća prihode. Novčani tok platforme X i dalje je negativan zbog skoro 50 odsto pada prihoda od oglašavanja i velikom zaduživanju, izjavio je ranije ovog meseca Mask što znači da njegova očekivanja od marta meseca da će ta platforma moći da postigne pozitivan novčani tok do juna, neće biti ispunjena, navela je agencija.

Podsetimo, vest o lansiranju ove mreže navela je milijardere da se na mrežama našale, ili možda ne, o fizičkom obračunu.

Mediji su nedeljama pisali o fizičkom obračunu između vlasnika Instagrama i Twittera koji bi mogao da se odigra u Koloseumu jer je se Italija ponudila da ove borbe organizuje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: