Podeli vest

Zaposleni i osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru danas su zajedno učestvovali u sređivanju kuće porodice sa sedmoro maloletne dece iz sela Vratanica, kojoj je prošlog vikenda požar uništio dom i uručili im pakete sa hranom, hemijskim sredstvima i garderobom, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRAVDE-UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA

Najmlađe dete porodice Stanojević ima svega 13 meseci, a najstarije 17 godina.


Zaposleni u OZ Zaječar odlučili su da pomognu ovoj porodici, a humanoj akciji priključila su se i sedmorica osuđenika koji kaznu izdržavaju u poluotvorenom odeljenju zavoda.
Svi zajedno, u saradnji sa Crvenim krstom iz Zaječara, posetili su kuću, kako bi je što više očistili i olakšali konačni povratak porodice.


Osuđenici su se, takođe, odrekli svojih suvih obroka i prosledili ih članovima ove porodice kojoj je potrebna sva moguća pomoć – garderoba, obuća, nameštaj, novac, građevinski materijal, prozori, vrata.
Oni su humanost pokazali i kad su u zavodskoj kuhinji pripremali obroke za decu ometenu u razvoju budući da su ranije stekli sertifikate za pekare tokom izdržavanja kazne zatvora u OZ Zaječar.


Osuđeni koji kazne izdržavaju u više zavoda su u proteklih nekoliko godina donirala novac za lečenje bolesne dece, kupovine medicinskih pomagala i ishranu korisnika u dečijim svratištima, a učestvovali su i u obezbeđivanju nasipa na Savi kod Šapca u velikim majskim poplavama koje su pogodile Srbiju 2014. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ