Podeli vest

U kolektivnoj tužbi, podnetoj u četvrtak, navodi se da Tviter krši savezni Zakon o prilagođavanju i prekvalifikaciji radnika (WARNt) pošto je već otpustio deo zaposlenih.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tviter
Foto: Shutterstock

Zaposleni u Tviteru su podneli kolektivnu tužbu protiv kompanije nakon što ih je novi vlasnik te društvene mreže, Ilon Mask, obavestio u dopisu putem e-pošte da će danas početi otpuštanja.

Deo zaposlenih u Tviteru je noćas i jutros po američkom vremenu počeo da objavljuje na platformi da su njihovi nalozi na kompanijskoj e-pošti bili zatvoreni pre planiranog obaveštenja o otpuštanju, prenosi tv stanica Si-En-En (CNN).

Neki su takođe podelili plava srca i pozdravne emodžije koji ilustruju odlazak iz kompanije.

U kolektivnoj tužbi, podnetoj u četvrtak, navodi se da Tviter krši savezni Zakon o prilagođavanju i prekvalifikaciji radnika (WARNt) pošto je već otpustio deo zaposlenih.

Ovaj zakon nalaže da poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih mora da dostavi pismeno obaveštenje 60 dana unapred pre masovnog otpuštanja „koje pogađa 50 ili više zaposlenih na jednoj lokaciji zaposlenja“.

„Ilon Mask, najbogatiji čovek na svetu, jasno je stavio do znanja da smatra da je poštovanje saveznih zakona o radu ’trivijalno”. Podneli smo federalnu tužbu kako bismo osigurali da se utvrdi krivica Tvitera prema našim zakonima i kako bismo sprečili zaposlene u Tviteru da nesvesno potpišu da se odriču svoja prava“, rekla je za CNN advokatica Šenon Lis-Riordan, koja je podnela tužbu.

Tviter je zapošljavao oko 7.500 ljudi pre Maskovog preuzimanja kompanije.

Američki milijarde je svoj mandat u Tviteru počeo otpuštanjem generalnog direktora Paraga Agravala i još dva izvršna direktora.

Za manje od nedelju dana otkako je kupio kompaniju, izgleda da je njen rukovodni tim skoro u potpunosti “očišćen”, što putem otkaza, što davanjem ostavki. Mask je takođe raspustio doskorašnji upravni odbor Tvitera, navodi CNN.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: