U Velikoj sali Skupštine Grada Kragujevca, u četvrtak 2. marta sa početkom u 10 časova, održana je obuka lica za zaštitu podataka o ličnosti za sprovođenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

Foto: GIZ

Obuci su prisustvovali Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, zamenica Poverenika Sanja Unković, predstavnici Službe Poverenika, kao i ovlašćena lica za zaštitu podataka o ličnosti iz više od 40 javnih ustanova sa područja grada Kragujevca.


Obuku su sproveli predstavnici Službe Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, uz podršku multi-donatorskog projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“ (EU ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I ZA OSNOVNA PRAVA) finansiranog od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), za čiju implementaciju je zadužen Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).


Značaj zaštite ličnih podataka, pristanak na njihovu obradu, svrha zakonite i opravdane obrade i prenosa, kao i utvrđivanje javnog i legitimnog interesa za obradu, samo su neke od tema u žiži interesovanja javnosti.

Cilj obuke je da se lica za zaštitu podataka o ličnosti ili lica koje odrede rukovaoci i obrađivači podataka o ličnosti (ukoliko nemaju određena lica za zaštitu podataka o ličnosti), upoznaju sa aktuelnim zakonskim rešenjima (u EU i Republici Srbiji) i osposobe za pravilnu primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.


Terenske obuke, koje se u sklopu projektne podrške realizuju u 15 odabranih jedinica lokalne samouprave, posebno su značajne za podizanje kapaciteta zaštite podataka o ličnosti.

Pored obuka, u toku je i organizacija panel diskusija na temu zaštite ličnih podataka, takođe u odabranim jedinicama lokalne samouprave, a koje za cilj pre svega imaju podizanje svesti šire javnosti i informisanje građana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: