Podeli vest

Ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, R.D. odredjen je pritvor u trajanju do 30 dana, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru. Osumnjičeni D. D. (1984) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao D. D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog dela, preminuo je noćas u Policijskoj upravi u Boru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: MUP/Tanjug/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

On je u popodnevnim časovima, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru doveden sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru, za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl. 333. st. 3. u vezi st. 1. KZ

Osumnjičeni se branio ćutanjem, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru. Sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru predloženo je odredjivanje pritvora u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela Teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9.

KZ koji se vodi pred ovim tužilaštvom, te da će ometati postupak uticanjem na svedoke koji će biti ispitani u postupku. Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnječenim je odredjen pritvor u trajanju do 30 dana.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je takođe da je donelo naredbu za obdukciju D.D, koji je danas, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Obdukcija je poverena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Takodje je dat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi smrti sada pokojnog D.D., saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

D. D. je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3,10 časova preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt.

O događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu, dodaje MUP.

Detaljno pregledana dvorišta komšija i okolni bunari

Policijske ekipe, bageri i cisterna sa crpnim pumpama napustili su imanje porodice uhapšenog D. D. i otišli.

Ne zna se da li su bilo šta pronašli.

Tokom popodneva u nekoliko navrata dolazile su ekipe vatrogasaca-spasilaca i cisterna.

Detaljno se pregledali to dvorište, ali i dvorišta komšija i okolne bunare.

Još nema zvanične informacije da li je telo Danke Ilić pronađeno.

Svi kontakti Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) osumnjičenih da su ubili Danku Ilić (2) su pod lupom policije kako bi se ispitalo da li su nekome od njih ispričali šta su uradili i gde je devojčicino telo, saznaje “Blic”.

Kako se saznaje, policija proverava sada sve koji su, od nestanke Danke Ilić, odnosno ubistva deteta, bili u bližem kontaktu sa osumnjičenima.

Za potpuno rasvetljenje dela potrebno je da se pronađe telo

Advokat Jugoslav Tintor napominje da je za potpuno rasvetljavanje ovog krivičnog dela kapitalna stvar da telo bude pronađeno kako bi veštaci sudske medicine uradili obdukciju, istakavši da je neobična činjenica da još nije pronađeno, jer se tvrdi da su njih dvojica u potpunosti priznali izvršenje dela.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Ako su u potpunosti priznali izvršenje dela, sasvim je prirodno i logično i da kažu policiji na kojem mestu telo mogu pronaći”, ocenio je advokat.

Za telom devojčice juče se tragalo u mestima iz kojih su osumnjičeni, kao i na deponiji na starom Banjskom putu. Pretražen je i salaš dede jednog od osumnjičenih.

Potraga za telom male Danke, FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Građani Bora spontano se okupljaju na gradskom trgu kod Doma kulture, pale sveće i ostavljaju cveće.

Dvogodišnja devojčica je nestala pre deset dana. Od tada se za njom intenzivno tragalo. Prvi put u Srbiji je pokrenut Sistem “Pronađi me”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…