Podeli vest

Posle četiri dana sa 33 panela i 200 panelista zatvoren je Kopaonik biznis forum

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Ana Brbaić Milica
Foto: Rade Prelić,Tanjug

Posle četiri dana sa 33 panela i 200 panelista, obraćanja više specijalnih gostiju, premijerke Ane Brnabić, guvernera NBS Jorgovanke Tabaković i više ministara, u hotelu Grand na Kopaoniku završen je Kopaonik biznis forum (KBF).

Zatvarnju foruma prisustvovala je i Premijerka Ana Brnabić koja je izjavila da se privreda i vlada zajedno suočavaju sa krizom i da samo zajedno mogu da ostvare rezultate.

Brnabićeva je čestitala Savezu ekonomista Srbije na još jednom uspešno organizovanom KBF i istakla da je taj forum sa svojim zaključcima važan jer već godinam fukncionišemo u kriznom menadžmentu.

“Privreda i vlada se zajedno suočavaju sa krizom i samo zajedno možemo da postignemo neke rezultate. I zato uvek pratim zaključke KBF koji su dobre smernice za vladu”, poručila je Brnabićeva na Kopaoniku.

Zatvarajući Forum predsednik organizatora Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović je izneo zaključke skupa i rekao da su rat u Ukrajini, rast cena energenata i prekinuti globalni lanci snabdevanja bili teme ovogodišnjeg skupa, ali sve u svetlu Agende održivog razvoja, kao osnovne teme.

Naveo je da će Savez ekonomista za tri nedelje izaći sa preciznim zaključcima i preporukama kreatorima ekonomske politike.

Najavio je da će jubilarni 30. Kopaonik biznis forum biti održan na istom mestu od 5. do 8. marta 2023.

Vlahović je rekao da je na Forumu bilo 1.250 učesnika uživo a samo u prva tri dana skup je onlajn pratilo oko 6000 ljudi.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: