Podeli vest

Zavetnici i Dveri kritikovali su izjavu Vučića da je Putin otežao poziciju Srbije poređenjem situacije u Ukrajini sa Kosovom

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri kritikovali su danas izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je predsednik Rusije Vladimir Putin otežao poziciju Srbije poređenjem situacije u Ukrajini sa Kosovom.

Zaveznici u saopštenju tvrde da se na taj način krivica zbog, kako kažu, loše politike prema Kosovu i Metohiji pokušava prebaciti na Rusku Federaciju.

Dveri smatraju da je izjava Vučića “nekorektna” i da “velika većina naroda u Srbiji zna da su jedino Rusija i njen predsednik Putin garant očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, saopšteno je iz ovog pokreta.

Vučić je sinoć u obraćanju naciji rekao da je pozicija Srbije pogoršana posle izjava predsednika Vadimira Putina, koji je situaciju u Ukrajini uporedio sa Kosovom.

Predsednik je rekao da Putin pritom nije imao nameru da našteti Srbiji, već je kosvosknometohijsko pitanje postavio na drugačiji način, u zaštitu ruskih interesa.

Vučić je takođe rekao da to nikako ne znači da će Rusija priznati kosovsku nezavisnost.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: