Podeli vest

U Predsedništvu Srbije završen je sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, kojem je predsedavao šef Biroa Ivica Dačić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ


Sastanak je počeo oko 15 časova, a prisustvovali su, između ostalih, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka pravde Maja Popović i republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Dačić je sa šefovima službi bezbednosti i tužiocima razgovarao o pokušaju demonstranata da nasilno uđu u Skupštinu grada Beograda.


Dačić: Bezbednosna situacija stabilna, nastavićemo da štitimo pravni poredak

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić izjavio je danas nakon sednice Biroa, na kojoj je analizirana bezbednosna sitaucija nakon pokušaja demonstranata da nasilno uđu u Stari Dvor u Beogradu, da je situacija u Srbiji stabilna i da će država nastaviti koordnirano da deluje na zaštiti ustavno pravnog poretka.


Najoštrije smo osudili akt nasilnog upada u institucije, nisu to bili potlički protesti nego pokušaj nasilnog osvajanja vlasti, upad u Skupštinu Grada – Stari Dvor, rekao je Dačić.
“Analizirana je bezbednosna situacija. Zaključeno je naravno da bez obzira na brojne izazove koje su ovih dana bili prisutni i bez obzira na to što se o ovome govorilo već nedeljama unapred o najavi ovih nasilnih aktivnosti koje su pre svega usmerene ka nasilnom osvajanju institucije i rušenju ustavnog poretka, da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, kao i da će svi elementi sistema bezbednosti nastaviti da koordinirano deluju na zaštiti ustavnog poretka”, naglasio je on.


Dačić je naglasio da su najoštrije osuđeni nasilnički akti.
“Rečeno je da nisu u pitanju nikakvi politički protesti ili aktivnosti, da je reč o pokušaju nasilnog osvajanja ulaska u institucije kao što je Skupština grada Beograda, da je reč samim tim o pokušaju nasilnog rušenja ustavnog poretka Srbije”, rekao je on.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: